workshop groene vingers / agro-ecologisch tuinieren

keuze uit 2 soorten Workshops "groene vingers" 
 * basisworkshop 1 x 2 uur
 * 3-delige workshop  3 x 2,5     uur                                                

DE BASISworkshop
 

Heb je de wens om meer zelfvoorzienend te gaan leven en wil je kunnen genieten van zelfgeteelde groenten? Wens je meer te weten over agro-ecologie?  Wens je meer kennis en praktische knowhow rond seizoensgebonden groenten? 

Wat is er makkeljik te telen, welke (on)kruiden kan JE BIJ JE SLAATJE OF SOEP ETEN EN ZIJN BEST VOEDZAAM?

Tuinmagie biedt de kans om te leren groenten kweken in een organisch gevormde bostuin te Bierbeek.  

Tijdens de basiscursus komen aan bod: 
leren voorzaaien van diverse gewassen in potjes, verzorging tijdens het groeistadium, no- till grondvoorbereiding en bodemverbetering via mulch   

basisworkshop algemene info

De workshops gaan op verschillende tijdstippen door in de namiddag op woensdag en zaterdag. Deze workshops gaan van start vanaf midden april (zie praktische info in sectie onderaan).  

De lessen gaan door in een organisch gevormde bostuin van 36 are in Bierbeek (op 3km van cc de Borre). . het aantal deelnemers wordt beperkt tot 10 personen.  de workshops zijn toegankelijk voor iedereen.  


workshop voor een groep inplannen op een  moment naar keuze.
in het bijzonder voor kleine groepen, of als teambuilding activiteit.
 op een door jou moment vast te leggen in samenspraak met tuinmagie. gelieve via mail contact op te nemen. Gelieve minimum een maand op voorhand de datum door te geven. 

Alle deelnemers worden voorzien van een drankje tijdens een korte pauze (water, thee of huisbereide vruchtenkefir "toverdrank") het is tevens ook mogelijk om na de workshop een fles toverdrank te kopen.  

Prijs: € 30 per deelnemer 

De 3-delige workshops

deze lessenreeks biedt de mogelijkheid om bepaalde zaken meer in de diepte te bekijken. teeltplan, Combinatieteelt, opvolging van diverse gewassen.. 
 
3-delige workshops algemene info 

Tijdstip: 1 maand minimum op voorhand reserveren 

Alle deelnemers worden voorzien van drank tijdens een korte pauze (water, thee of huisbereide vruchtenkefir "toverdrank") het is tevens ook mogelijk om na de workshop een fles toverdrank te kopen.  

prijs 3-delige workshop: € 75