Maak kennis met de verfrissende en unieke smaken die tuinmagie biedt onder de naam Kefir  Toverdrank. waterKefir is voor veel mensen nieuw en onbekend terwijl het al eeuwenlang wordt gedronken in verschillende culturen.

Het geheim van kefir zit in de  "magische" glasheldere korrels/levende bacteriën, deze komen Oorspronkelijk 
van een cactus die in Mexico groeit. er zijn vele namen voor deze korrels; tibi, japanse waterkristallen,  aqua-edelstenen, zeerijst..  

Door behulp van deze mysterieuze, magische, eeuwiglevende kristalheldere korrels wordt fruit samen met water en suiker gefermenteerd. Kefir is probiotisch en biedt zo'n 20-tal gezondheidsvoordelen; goed voor lever, nieren, darmflora.. . kefir heeft een probiotische werking heeft op het lichaam.  Het is daarboven ook van nature licht bruisend en kan dus als origineel en gezond alternatief als drank op tafel gezet worden.

Deze drank wordt artisanaal geproduceerd en bij voorkeur met vruchten uit de eigen tuin.  het smakenpakket wordt uitgebreid en is in volle evolutie. mogelijke samenwerking met lokale biologische boeren in de toekomst wordt zeker niet uitgesloten.

tuinmagie verkoopt momenteel flessen van 1 liter en 0,7 liter. enkel voor particulieren.
deelnemers van andere workshops kunnen een fles kopen en eventueel ook nadien flessen bestellen. tuinmagie tracht zo duurzaam mogelijk te werken, bij voorkeur neem je zelf een propere glazen fles mee, deze zal ik dan ter plaatse vullen. 

keuze uit fizzly forest, appelicious, sweet summer en flowerpower. kefirkorrels worden ook verkocht in beperkte voorraad. Bestellen voor ophaling is mogelijk via
tuinmagie@gmail.com

regelmatig bestellen kan ook. u kan uw eigen propere herbruikbare flessen meegeven. U betaalt dan €1 minder per fles. persoonlijke levering aan huis vanaf 5 flessen in regio bierbeek- grootleuven.


Fizzly Forest framboos 
een feestelijke kleur en smaak. 
1liter fles, €8


Appelicous + Ginger
appel met een toetsje gember, een echte opkikker.
1liter fles, €8

appelicious + verbena
appel met citroenverbena, een magische combinatie. De verbena is afkomstig 
uit de oogsttuin eoster. 
 
pure pruim "den obelix"
Pure pruim, deze kefir is met iets minder suiker gemaakt dan de andere.
De  pruimen zijn van eigen teelt, mirabella. 

forest elderflower
vlierbloesem voor een aparte smaak, lokaal uit eigen tuin. 
1 liter fles, €8


magische kefirkorrels (beperkte voorraad)  
lokaal vermeerderd door tuinmagie
+-400g (met suikerwater) om 3- 4 liter kefir te maken
€ 25  
kefirworkshop

kom het productieproces mee volgen en stel vragen. (uiteraard zijn er proevertjes);  
reserveer je groepsworkshop vanaf 2 personen, 5 personen maximum.
prijs: €30 per persoon

een datum is overeen te komen met tuinmagie, reserveren doe je in het luik inschrijvingsformulier en overzicht (zie bovenaan)